Το συναντούμε σαν σπέσιαλ επιδόρπιο στα Κινέζικα εστιατόρια.
Πρόκειται για μπάλες παγωτού βανίλια,
παναρισμένες με φρυγανιά ή αμυγδαλόψιχα ή ακόμα και με κέικ (τυλιγμένες με λεπτές φέτες κέικ). Οι παραλλαγές είναι πολλές και νόστιμες.
Υλικά (4 μερίδες)
- 500 γρ. παγωτό βανίλια σε μπάλες (πολύ παγωμένο)
- 250 γρ. αμυγδαλόψυχα
- λίγο αλεύρι για το πρώτο πανάρισμα
- 50 γρ. φρέσκο γάλα
- 2 αυγά
Εκτέλεση
- Αλευρώνουμε τις μπάλες και τις βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
- Χτυπάμε το γάλα με τα αυγά και περνάμε τις μπάλες από αυτό το μείγμα και από το αλεσμένο αμύγδαλο.
Το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για άλλες 2 ώρες σε δυνατή ψύξη. - Μόλις το βγάλουμε από την κατάψυξη το τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι μέχρι να χρυσίσει και σερβίρουμε με σος της αρεσκείας μας ή και σκέτο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αναφέρεται όνομα ή ψευδώνυμο όταν υποβάλετε σχόλιο «ως Ανώνυμος»