Γρήγορο παγωτό νουτέλα

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για αρχάριους και βιαστικούς, που θέλουν να απολαύσουν ένα εκλεκτό παγωτό.

Παγωτό με Νουτέλα ή μερέντα, έτοιμο σε 2 κινήσεις και … υπομονή μέχρι να παγώσει…


Υλικά συνταγής:

    600 ml κρέμα γάλακτος *
    400 γρ. Nutella ή Μερέντα

Εκτέλεση συνταγής:

    Παίρνετε ένα στρογγυλό ταψί με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 22 – 24 εκ. (ανάλογα πόσο λεπτό θέλετε το παγωτό σας)  ή ένα αντίστοιχο κοινό ταψί και το καλύπτετε καλά με λαδόκολλα ή μεμβράνη.
    Εν τω μεταξύ ρίχνετε στο κάδο του μίξερ τη κρέμα γάλακτος και τη νουτέλα ή μερέντα και χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λ μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και έχετε ένα σοκολατένιο κρεμώδες μείγμα.
    Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί,  και το βάζετε στη κατάψυξη για 4-5 ώρες ή μέχρι να παγώσει τελείως.
Ξεφορμάρετε το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Προαιρετικά πασπαλίστε το με τριμμένα μπισκότα ή ινδοκάρυδο ή σιρόπι σοκολάτας ή καραμέλας ή γλυκό κουταλιού αρεσκείας σας ή αφήστε το σκέτο ως έχει και απολαύστε το.



* Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέμα γάλακτος πλήρη με 36% λιπαρά για πλούσια υφή και γεύση ή και light με λίγα λιπαρά για πιο ελαφριά γεύση.



πιγή:  sintayes.gr
www.afternoonrecipes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναφέρεται όνομα ή ψευδώνυμο όταν υποβάλετε σχόλιο «ως Ανώνυμος»