Νιφάδες για το πρωινό μας, σαφώς πιο υγιεινές, πιο οικονομικές και πολύ πιο νόστιμες από τις έτοιμες! Απολαύστε...
Υλικά:
1/2 φλυτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
1/2 φλυτζάνι πίτουρο
1/3 φλυτζανιού ψιλοαλεσμένο αμύγδαλο ή άλλοι ξηροί καρποί1/2 φλυτζάνι πίτουρο
2 κ.σ. ζάχαρη
1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ. αλάτι
1/3 φλυτζανιού γάλα
1/4 φλυτζανιού νερό
Εκτέλαση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175C.
- Ρίχνουμε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μεγάλο μπωλ και προσθέτουμε το γάλα και το νερό. Ανακατεύουμε να αναμειχθούν καλά και να γίνουν μια υγρή ζύμη.
- Απλώνουμε στον πάγκο ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ρίχνουμε κατά μηκος της μιας του πλευράς τη μισή ζύμη. Καλύπτουμε το χαρτί με ένα κομμάτι διάφανη μεμβράνη ίσων διαστάσεων.
- Ανοίγουμε με τον πλάστη (πάνω από τη μεμβράνη) ένα πολύ λεπτό φύλλο, σχεδόν διάφανο κατά τόπους.
- Αφαιρούμε τη μεμβράνη, το μεταφέρουμε σε ταψί και το βάζουμε στο φούρνο για 10΄, ελέγχοντας συχνά για τυχόν "άρπαγμα".
- Το φύλλο είναι έτοιμο όταν μοιάζει "δερμάτινο" με τραγανές άκρες. Επαναλαμβάνουμε τα βήματα 2,3 και 4 για την υπόλοιπη ζύμη.
- Περιμένουμε 3-4 λεπτά να κρυώσουν τα φύλλα για να πιάνονται και κατόπιν κόβουμε σε κομματακια είτε με το χέρι είτε με ψαλίδι για πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα.
- Απλώνουμε τις νιφάδες στο ταψί και ψήνουμε στους 120C για 20΄περίπου, μέχρι να ξεραθούν εντελώς ανακατεύοντας κάθε 5΄(προσοχή να μην καούν).
- Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και αποθηκεύουμε σε μεταλλικό κουτί.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να προσθέσετε στο κουτί ξηρούς καρπούς, κομματάκια σοκολάτας, σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα, γενικά ό,τι τραβάει η όρεξή σας.
Τρώγονται θαυμάσια και σκέτα σαν σνακ!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αναφέρεται όνομα ή ψευδώνυμο όταν υποβάλετε σχόλιο «ως Ανώνυμος»